tisdag 31 januari 2012

Koh Mook

Vi la oss på stranden och solade och badade och sedan tog vi en longtail tillbaka till charlie beach resort och åt pad thai till lunch. En portion åt alla tre, hungrigare än så var vi inte.
Alva såg en liten tjej med en Tingeling ryggsäck gå förbi och for iväg som en liten blixt efter henne. De stod vid receptionen så vi såg dem bra och innan jag kom ikapp och tog med henne till rummet hade hon sett till att hon också fick ett glas med välkomst juice.
Men å andra sidan fick vi ingen sån när vi kom så det var väl inte mer än rätt?

Jag försökte söva Alva men det gick dåligt. Så när Micke kom fick han ta över och då somnade hon snabbt. Jag läste i min bok och Micke gick till stranden för att pressa lite i  solen. Alva sov inte så länge så vi gick ner dit och så följdes vi till poolen. Där var några nyanlända svenskar som ska bo på Charlie beach i två veckor, visserligen trivdes vi bra när vi bytt rum men inte skulle vi vilja stanna två veckor.
Solen försvann bakom träden så då gick vi ner till stranden istället.

Å sen gick vi hem och duschade i varmvattnet. Skrev lite i resdagboken. Alva lekte både kung-fu och vampyr som sover stående.
"Everybody wants kunf fu fighting"
Vampyren.
På kvällen gick vi mot "Rubber tree" för att se om något av de andra ställena såg intressanta ut. Men då hade de barbeque kväll på Rubber tree så då blev det att äta där igen. Riktigt gott, kors i taket och billigt. (Kött är ju alltid dyr men sällan bra här i Thailand.) Bra och trevligt var det. En bra avslutning på Koh Mook vistelsen.
BBQ på Rubber tree
Alva tycker om grillad majs med smör.
Samma tjejer som kvällen innan lånade lilla fröken lite grann.



Koh Mook - Sivalai

Vi vaknade och gick till frukosten nästan direkt.
Gott!
För att variera oss lite så tog vi en taxi moppe till Sivalai, en annan resort som ligger bortanför byn. Där var många fina bungalows men ett tråkigt område. Jag tycker nog att vårat område är lika bra (nu när vi bor i ac-området).
Men så här såg det ut på Sivalai.



Jag gick och fotograferade poolen, Micke tog en annan väg med lillan så att hon INTE skulle se att det fanns en pool. Därför var det toppen att den var lite dold av växtlighet.
Micke tyckte att jag var otroligt pinsam som klev upp på en altan och fotograferade in i en obebodd bungalow.  Men  vad gör man inte för resebloggen liksom? :)
Stranden

måndag 30 januari 2012

Koh Mook

När vi bytt rum spenderade vi resten av förmiddagen vid poolen. Poolbaren var öppen en liten stund så vi köpte öl och en bananashake åt Alva/mig. Alva tyckte om den, hon kramade nästan glaset och sa:
- Älska anana thake.
Men hon spillde ut en femtedel av den, hon har spillt ut en hel del på den här resan om man säger så.

När vi badat åt vi lunch och gick hem och duschade. Alva skulle INTE duscha, vi hade ju bott flera nätter med kallt vatten så nu protesterade hon ordentligt. Men så snart hon kände att det var varmvatten tittade hon upp, log och sa:
- Skönt!

På eftermiddagen satt vi på altanen och tog det lugnt. Det var lite mulet och vi tyckte att vi badat tillräckligt. Alva lekte lite i sanden nedanför och roade sig ganska bra.
På kvällen tog jag på mig bärremmen för att vi skulle gå till en restaurang som hter "Rubber tree". Enligt några andra svenskar så rekommenderades den av Aftonbladet och låg bara fem minuter från Charlie beach resort. Men det var närmare än vi trott. I stort sett precis där Charlie beach området tog slut.
Svenskarna som pratat om stället kom just efter vi beställt och sedan ett annat svenskt par, i övrigt var det tomt.
När Alva ätit underhöll hon personalen och fick låna både hårspänne och diadem och prova armband. Hon trivdes! Det var betydligt billigare än charlie beach också. 


Det blev nästan löjligt när vi sedan gick och beställde två drinkar på hotellet och de kostade mer än middagen. Jag fick min i en kokosnöt och den var väldigt god. Vi satt ute en bra stund och lillan nöjde sig med att sitta där och äta glass.
Trevligt!


Koh Mook - Charlie beach resort, AC bungalow

Vi vaknade kvart i nio, eller rättare sagt så vaknade Alva då. Jag hade varit vaken tidigare men somnat om bara för att jag kunde. :)
Frukostbuffén var bra. Alva åt bra av den och jag också. Micke var försiktig på grund av magen. Han sprang till toan en sväng medan vi pratade med receptioen. Dörren vi där vi bodde hade knappt gått att stänga inifrån. I alla fall så uppgradera vi till en dyrare AC-bungalow och den var väldigt mycket fräschare och låg i ett område som var tusen gånger finare med blommor och grejs längst sandgångarna.
Det kändes som att komma till ett helt nytt mycket bättre ställe.




Uppgraderingen kosta 1170 per natt. Så totalt kostade det nya rummet 2370 per natt, men då hade vi ju prutat både på uppgraderingen och fläkt bungalowen...

söndag 29 januari 2012

Koh Mook

Vi lämnade packningen på rummet och gick och badade i poolen. Många barn, många leksaker att fingra på för Alva. Vi badade till lucnh och sedan åt vi fried rice och så fick Alva sova lite.
Här fick provar hon solhatt.
Japp, Micke har blivit riktigt brunbränd som en pepparkaka.
Jag hade vaknat med klet i höger öga och nu var det mer och jag såg suddigt. Så jag frågade efter "Pharmacy" och de sa i receptionen att det finns i byn. Sen undrade hon vad som hänt och om hon skulle ringa efter doktorn. Men istället tog vi en moppe-taxi i spöregn till byn och apoteket (Pharmacy) som först blev restaurangen Farmville.
Men efter att ha frågat där och thailändarna som hade restaurangen pratat med chaufören så skrattades det och vi kördes till rätt ställe, apoteket.
Så köpte vi ögondroppar, diarrépiller för magen, chips, mentos, samsong, glass och ett paket blöjor.
Tyvärr var moppeturen lite för spännande för att jag skulle komma ihåg att fotografera...
Det var en skräpigt bggd by, lerig på sina ställen. Men ögondropparna verkade i alla fall bli rätt. Det blev bra på nån dag och när sedan Micke fick samma symptom så botade han det direkt.

När vi kom hem sa Alva:
- Älska mamma koko pant.
Så hon gillar sina mamy poko pants (blöjorna). :)
Varför ödsla tid på att äta när man kan åka rutschkana?
Alva trivdes bra. Krävs inte mycket mer än en rutschkana.
När vi varit i byn satt vi på bron/altanen och slöade med glass, chips och godis fram till middagen.
Då hade de dukat bord på stranden med dukar och sånt.
Micke hade ont i magen.
Alva ville bara ha vanligt ris.
Pizzan smakade inte bra (lite ogräddad kanske) men plommonsåsen till de friterade räkorna var helt klart toppen. Vi kom fram till att vi inte trivdes särskilt bra. Somnade gjorde vi i alla fall, när Micke till slut lyckades låsa dörren inifrån, regnet öste ner och det dånade så Alva sov riktigt nära oss under natten.

Koh Mook Charlie beach resort - Fan bungalow

Vi hoppade av och gick till "Charlie beach resort" som ligger precis på stranden där vi blivit avsläppta. Vi tänkte bo där främst för att de har pool. Så det blev en bungalow med fläkt.
Men nog tycker jag att de tar överpris för en SÅ enkel bungalow. Vi betalade 1200 bath per natt och då prutade vi ner från 1290 bath.


Väldigt trångt, knappt plats för ryggsäckarna på sidan om sängen.

Plåttak, det lät en hel del när det regnade på natten. 
En liten altan med kuddar.

Koh Kradan

Micke hade sprungit några vändor till toaletten under natten, väckaren ringde ändå klockan sju och halv åtta var jag och Alva i restaurangen och beställde "american breakfast" igen. Det är gott när bacon är riktigt knaperstekt har jag kommit fram till. (Lillan också.)

Vägen ner till stranden.
Kvart över åtta skjutsade servitören ner oss till stranden på packmoppen. Alva gillar att åka moppe (men kallar den oppe). Hon gillade även servitören. Så när vi skulle åka sa hon:
- Bye bye kompis och så hoppade vi in i longtailbåten som först av allt körde till Koh Mook där vi skulle hoppa av.
Han som körde hade en lustig styrstil och åt frukost samtidigt... :)

lördag 28 januari 2012

Koh Kradan



Jag tog ner Alva och åt "american breakfast" (deras bacon är riktigt knaperstekt!) och pannkaka med banan. Jag frågade om den var platt eller fluffig och han sa att den var platt men det var ändå den fuffiga varianten. Han förstod nog inte vad jag sa. Lyckligtvis så var den godare med banan inuti. Alva tyckte om den och det var ju det viktigaste, själv tyckte jag att det var för mycket dessert över den. Lite för sött för morgonskvisten.
Det var en ensam amerikan som skulle snorkla lite så Micke tog chansen och följde med honom. Jag tog Alva till stranden man kommer till med båtarna. Jag tänkte att båtarna nog inte kommer förrän tolv-halv ett men där hade jag fel, det var redan fullt med båtar. Bland annat den där båten full med kinser som ville ta kort på små västerländska barn, Alva var måttligt intresserad.
Så jag la ut sarongen vid en av resorterna som hägnat in en bit av havet så att inga båtar kunde lägga till där. Plus att det fanns andra barn där också.




Jag köpte Pepsi på ”Happy hour”, köp två och betala för en men de kostade 88 bath så det var rätt högt pris från början. Men trevligt med kall dricka på stranden i alla fall.

Micke kom vid ett och så gick vi tillbaka och lät Alva sova middag. Hon vaknade halv fyra och då var tyvärr båda restaurangerna stängda.
Så vi gick till ”Sunset beach”. Alva var glad över att få bada så det gick nog ingen nöd på henne. 





Vi var ensamma där och det var trevligt för när folket började dyka upp för att beundra solnedgången gick vi istället och åt en tidig middag. Det var ett gäng engelskor som pimplade smirnoff med amerikanen och de höll säkert igång till tretiden medan vi gick och la oss som vanligt (mellan nio och tio).
Efter lite familjetid på altanen.