lördag 31 augusti 2013

Maten på hotellet

Till frukost fanns det bröd, grönsaker, scrambled egg, man kunde få en kock att steka omelett med valfritt innehåll. Ovanligt rosa skinka, ovanligt rosa korvar (Micke säger att det är för att det är fejk-skinka eftersom muslimer inte äter skinka.) Olika sorters flingor, mjölk (både varm och kall). Grönsaker och flera olika sorters ost (halloumi, feta och vanlig hårdost i tjocka skivor). Kaffe, te, juice. Nutella och lite annat. Bryggt kaffe (inte så dåligt, de hade även kaffeautomater men där var inte kaffet lika gott.)

Lunchen var ungefär som middagen (12:30 till 17:00). Då fanns även mat ute vid köket vid barnpoolen. Där hade de alltid strips, majonnäs, ketchup, hamburgare, hamburgerbröd, nuggets, pizza slice, spagetti med lite, lite tomatsås. Så det var där vi hämtade Alvas lunch.

Här är exempel på vad som serverades till middagen (19:30 till 21:30). (Då fanns det också bröd och det varierade vad som serverades så det var inte samma saker varje kväll.)
Även vid middagen fanns det spagetti utan nått. (lilla vita skålen). Brevid riven ost.
Närmast är spagetti med tomatsås. Därefter stekta grönsaker.
Ännu mer mat som kockarna fixat, det varierade vad dom hade. Men någon sorts fisk fanns alltid med. Alltid strips/potatisklyftor och ibland kebabkött och ibland kyckling. Grytan närmast tror jag var kyckling.
Ris och lite andra grejor.

Grönsaker fanns det gott om. Ibland grillade. Milda och starka feferoni. Halloumiost. Mums. Några dagar åt jag mest sallad till middag.
Ute stod de och grillade. Ibland kyckling och ibland något annat. Riktigt goda biffar var det sista kvällen vi åt där.
Desserter fanns det också. Tårta och lite olika små bakverk. Många smakade inte så gott som de såg ut och andra var mycket godare än de såg ut. 
Sen om man ändå inte var nöjd, så rullades ju glassvagnen fram även efter middagen.

Bad & hamam

Vår första morgon i Turkiet vaknade vi rätt sent eftersom vi somnat sent på grund av att det var så livat på gatan bakom vårt rum. (Jag återkommer till det i hotellbeskrivningen.) Så gick vi och åt sen sena frukosten som serveras mellan 10-11. Därefter badade vi i poolen. Åt lite lunch. Badade i poolen. Drack coca-cola och nån drink och badade i poolen.
Alva hittade förstås en kompis.
Efter lunchen glass.
När lunchen serverats så drar de så småningom fram glassvagnen. Likadant efter middagen. Glass två gånger om dagen var en av orsakerna till att vi valde just det här stället och det här hotellet.
Det är ju egentligen min andra resa till Turkiet och eftersom att jag inte provade turkiskt bad (hamam) då så gjorde jag det nu. Det var liksom dags att våga prova. Alva följde med och tittade på. 
Här skrubbas det och skumbadas.
Först satt jag i en varm bastu i 10 minuter. Alva stod utanför glasdörren och slängde pussar åt mig. Sen la jag mig på marmorbordet och en dam hällde vatten på mig och skrubbade sedan med en handske. Sen hällde hon varmt och skönt skum på mig. Jag blev ren. Lite hårdare hud  på knäna, armbågarna, anklarna försvann och jag hoppas att solbrännan kanske ska vara liiiite längre. Skumbadet var väldigt skönt också.
Sen fick jag en ansiktsmask och så var det klart.
Läskig grön typ.

fredag 30 augusti 2013

Turkiet, första (res)dagen

Vi åkte hemifrån vid 8 och var framme på Kallax flygplats två timmar innan planet skulle gå då de öppnar incheckningen. Så för att lämna väskorna var vi nästan först i kön. Hur vi hamnade så långt bak i kön till Forex vet jag inte, men där växlade vi i alla fall till oss lite turkiska pengar. (Bankerna är inte något alternativ när man spontanbokar en sistaminuten eftersom att man måste förbeställa valutan hos dem.) Vi hann nästan precis köpa oss en smörgås innan det var ombordstigning.
Resan hade vi köpt hos Detur och bolaget vi flög med var något turkiskt flygbolag som hette Onur air? Jag är inte helt säker men man kunde i alla fall inte förbeställa någon mat. Det som gick att köpa ombord var inte bara dyrt utan så dyrt att man blir lite irriterad och inte vill köpa något alls. (Till exempel vatten för motsvarande 32 SEK.) Det var lite livat på planet så när dottern somnade vaknade hon nästan direkt och resan kändes lång.
Vi är redo att lyfta. (Hon är inte så rädd som hon ser ut.)
Fyra långa timmar senare landade vi i Bodrum i Turkiet och ställde fram klockan en timme. Där möttes vi av reseguider och fick plats i en minibuss som ganska snabbt tog oss till Gümbet (45 minuter tog bussredan på ett ungefär). Så fick vi vårt rum på Hotel Magnific.
Vi var lite hungriga och väntade på att middagen skulle dukas upp halv åtta. Men Alva fick ta sig ett första dopp medan vi stannade vid kanten och höll ett öga på henne istället för att bada själva. Just då var vi inte så positiva, varken till hotellet, rummet eller maten men det blev bättre. :)