lördag 16 september 2006

Drömmar om fjärran länder

Idag på jobbet hade S sparat en hög med gamla tidningar (Res) åt mig, jag blev jätteglad och har spenderat kvällen med en kopp te bläddrandes i tidningar med drömmar om fjärran länder.

Nästa gång jag är i London så ska jag gå och dricka ”afternoon tea” på The Tea Palace, det låter alldeles underbart engelskt.
The Tea Palace, 175 Westbourne Grove, Notting Hill.
Jag borde verkligen planera en weekend dit, träffa mina au-pair barn igen (som inte kommer att känna igen mig alls). Käka lite chokladmousse på ”Pret” och gå på Madame Tussaudes igen.

Om jag kommer mig iväg till Barcelona en vacker dag ska jag köpa choklad på Bubó, Carrer Caputxes 34-3.

På hemsidan www.afriendinrome.it kan man hyra sig en italiensk ”kompis” att visa en runt i Rom. Kan ju vara en idé att få lite tips på vad man ska besöka om man skulle åka dit ensam.

En annons från Apollo om Marockoresor fick mig att tänka att kanske det blir en ny matta att ta med hem i resväskan. Förutom kryddorna från marknaden och vad det nu kan bli för annat. Tycker att jag alltid planerar att bara köpa något litet och sedan hittar jag något som jag bara måste ha (tack och lov för visa-kortet). Jag har fått slutbetalningsräkningen och med den kom en liten bok om Marocko. Det piggar ju upp, så tänker man inte bara på räkningen utan börjar läsa lite om landet istället för att tänka på att det är dyrt.

Notering till mig själv, kom ihåg att köpa Imodium (tack för den annonsen).