fredag 4 januari 2008

Strandbesök & tapas

Idag vaknade vi ändå rätt tidigt. Killen gick ner för att handla lite frukostmat och jag tänkte sova en stund till. Men jag vaknade av att killens mamma knackade på dörren. Hon och barnen (som sovit i hennes rum över natten) var vakna och redo för dagen så när han kom tillbaka gick vi över och åt frukost.Dagens utflykt fick bli stranden, Amadores.
Det är en relativt lång promenad dit (man kan ta buss om man är lat), först ner till hamnen och sedan går man strandpromenaden till Amadores. Längst vägen tittade vi på delfiner som simmade långt ute i havet, barnen jagade små ödlor med fiskehåven och jag njöt av det plötsliga sommarvädret. Väl där såg vi till att få oss ett par solstolar och badade i saltvattnet. Att Gran Canaria är en välbesökt turistort märks tydligt. Menyn finns på svenska och ett par andra språk. Jag tycker att det känns lite konstigt och faktiskt lite trist.
Men nu förstår jag att alla vågar åka hit, man behöver knappt kunna någon engelska. Själv skulle jag föredra ställen där menyn bara finns på engelska och kyparen talar knagglig sådan. Här går det tyvärr alldeles utmärkt att beställa på svenska.Strandpromenad mellan Amadores och Puerto Rico.
På kvällen gick vi och åt på San Miguel. Det var kö för att komma in men maten var värd att köa för. Jag åt tapas (små spanska rätter). De andra sa att det var relativt humana priser jämnfört med vissa andra ställen...
(Kanarieöarna har blivit dyra).
Min tapastallrik med:
Ost, krabsticks med sås, någon sort friterad sjödjur, champinjoner & milda chilis med salt, tortillapaj, friterad räka, potatis med mojosås och torkad skinka.


Hemma igen somnade yngsta barnet och vi satt på balkongen, drack lite vin och pratade. Mycket mysigt, jag är nöjd med min första dag och glad att vi får vara här tillsammans på vår första resa ihop.

Inga kommentarer: