lördag 4 september 2010

Första dagen i Alcudia

Vi började dagen med frukost på rummet. Micke gick ner och köpte färskt bröd och så kokade vi kaffe. Jo, vi hade kaffe med oss från Sverige. Det börjar vara pensionärsvarning på oss men det var gott. Pojkarna åt pasta carbonara.
Sen svidade vi om och gick ner till stranden. Alva fick prova att plaska i vattnet en kort liten stund och sedan fick hon sitta i skuggan mest hela tiden.Klädd i solskyddsdress. Hon var inte lika glad över att få en egen keps som man hade kunnat tro. Den åkte av rätt ofta.Mallorcas sand smakar si så där...Vi har visserligen Piteå Havsbad väldigt nära. Men detta är faktiskt lillans första dopp i havet!Mitt i "jag ska dra mig upp och gå omkring med stöd"-fasen passar en solsäng jättebra. Alldeles lagom höjd. Vilken glädje! (fast för de där föräldrarna får man ju inte stå i solen länge än nån minut.)

Tyvärr räckte inte det riktigt. Hon låg i vagnen och sov på ena sidan och är nu röd på sidan som var uppåt. Fast hon var i skuggan. Inte sa värst röd men eftersom hon brukar vara som en vit liten porslinsdocka känns det inte bra. Vi får täcka över henne mera imorgon. Något fem-minuters dopp i havet blir det nog inte heller for hennes del.
Men annars har det gått bra. Hon är duktig på att dricka ur flaskan - både vatten och drikki (jättebra ha med sig mellanmål).
Lunch blev det nära stranden. Vi delade på pizza och pojkarna drack nästan en liter coca-cola (så sen orkade dom naturligtvis inte sin pizzahalva). Efter lunchen blev det poolbadande också. Barnpoolen är bra med ett parasoll över som skydd mot solen. På kvällen gick vi till en indisk restaurang som låg rätt nära hotellet.Restaurangen hette "Taste of India" och låg inte långt från hotellet.Chicken tikka masala, chicken korma och en biff-rätt. Naanbröd och vi blev jättemätta. Fast nog hade de kunnat slänga i lite mera kryddor i masalan. Micke säger att min är godare. :)
Vi gick en sväng och tittade.
Sen ska ni få se en film på en man som steker plättar. Jättekonstig.
Vi har haft en mysig lugn dag och ser fram emot fler lugna stunder har på Mallis

Inga kommentarer: