torsdag 2 februari 2012

Phuket

Phuket, ja här är det inte så mycket att upptäcka utan vi spenderade dagarna med att bada, dricka bananashake och läsa lite i solstolen. Jag slutade skriva i resedagboken, men nog hade vi det bra där också.
Lite lunch och sedan hem för Alvas tupplur.
När vi vilat lite (allihopa faktiskt) så kom pojkarna till vårat rum och så satt vi utanför en liten stund.
Utanför vårat rum på Ruam thep inn.
Anders och födelsedagsfiraren Janne.
Eftersom att Jan fyllde år så gick vi till en fin restaurang och åt middag. Vi delade på en tallrik med fisk och skaldjur. Restaurangen började redan i gatunivå men hade flera våningar och vi satt högst upp. Väldigt fin inredning där inne. Sköna stolar, servetter och service.


Naturligtvis så är det dyrare i Phuket och det var ju inte direkt billigaste restaurangen heller men det var gott. Denna middag leder nu som dyraste middagen i Thailand (tidigare var det julaftonsmiddagen på Phi Phi 2008) med 1250 bath/person. På stranden på Koh Lanta hade det väl kostat högst hälften men då skulle det ju ha varit en annan omgivning också. Gott och trevligt var det kan jag meddela.
Micke är så brun så han smälter in i bakgrunden. :)
Alva är glad och äter fiskkakor och ris (och dricker läsk).

När vi ätit så gick vi runt lite och tittade i butiker. Alva fick en maraccas som jag sett i någon fin barnbutik hemma i Sverige men här var priset väldigt mycket lägre. Väsk och skobutiker fanns det också som såg intressanta ut men med tre killar och ett småbarn kändes det inte så lockande att gå in.
Så småningom åkte vi till folkabussbaren igen. (Där var inte så hög volym och det passade oss och Alva.) 
Vi åker taxi.

Alva var glad. När man får dricka läsk så blir man EXTRA glad.
Födelsedagshinken.

Inga kommentarer: