tisdag 16 december 2008

Koh Phi Phi mot Koh Lanta

Vi sov lite längre och checkade sedan ut. Eftersom vi ska bo på samma ställe till jul skulle vi betala en natt så att de skulle hålla rummet åt oss. Olyckligtvis var ägaren där just då jag skulle checka ut och han frågade vad vi betalade och vad vi skulle vilket pris vi fått till jul. Han tyckte det var för lite och ville ha mer, 1800 bat. Så vi kompromissade till att betala 1500 bat till jul (dvs 300 till). Så här i efterhand tycker jag att det bara var sniket av honom, vi borde fått ett bättre pris som bodde så många nätter.

Vi skyndade oss ner till piren för att hinna med båten till Koh Lanta. Den gick 11:30 och kostade 400 bat per person. Resan tog en timme lite drygt. Det kändes längre eftersom det var varmt och båten var full av rumförsäljare.
Det verkar billigare på Koh Lanta, vi har faktiskt läst att Phi phi är dyrast.
Vi bestämde oss för att följa med och titta på “Lanta Nature Resort”. Det var fint men hon hade inte kvar ett rum for 800 bat. Så hon visade ett annat för 1500 med ville vi inte ha till det priset. Till slut fick vi det rummet för 900 bat om vi lovade att säga 1500 om någon frågar. Det kändes bra.Lunch blev fried rice med seafood eller kyckling och hot pan räkor med vitlök. Resten av dagen spenderade vi på stranden. Vattnet är varmt, solen ännu varmare. Knappt hinner man gå upp ur vattnet innan man torkat och vill i igen.

På kvällskvisten gick vi en liten promenad längst stranden och åt Tom Kai Gai (soppa) på ett ställe en liten bit från hotellet vi bor på. Jättemysigt med tända lyktor och våra fötter i varm sand. Mysigare kan det knappast bli. Servitören var trevlig, maten god och stället kändes väldigt thailändskt. Så vi frågade om rum och det var billigare så vi tänkte kolla på det nästa dag när deras nuvarande gäster checkat ut.

Jag drack en drink som hette “Coco Loco” och serverades i en kokosnöt. Det är min nya favorit. Jättegod.Vi satt en stund utanför vårat hotell också. Pina colada i mysig miljö. I övrigt är vi som pensionärer och går och lägger oss klockan tio. Vi hade tänkt upp tidigt nästa dag.

Inga kommentarer: