torsdag 18 december 2008

Koh Lanta, poolhäng

En liten tjej som fnissade och skrattade gott när hon fick se sig själv i kameran. Här är de duktiga med barn. Om ett av dem trillar och gör illa sig så går alla dit och tröstar, inte som hemma där vi ser oss omkring efter barnets föräldrar istället. Jag har även sett att de gärna går och bär på turisternas bebisar också.

Vi vaknade och Micke var fortfarande risig. Vi hade under natten bestämt oss för att byta hotellrum. Det är myror och en spindel i badrummet, men den är död nu. Lampan på toaletten går inte att tända. Toan spolar man med att hälla på vatten och rummet är precis bredvid baren där de spelar musik.Men pga. thailändska regler lyckligtvis inte längre än till kl 2. Samt att det känns lite konstigt att folk röker på omkring en även om de är dimmiga lyckliga vrak.
Det är lite konstigt det där. Maten får vi på en nota för att det är muslimer som har restaurangen och så får vi öl/alkohol på en annan nota för att det är icke muslimer som har baren. Men magic mushrooms och vad det nu är de röker är tydligen okej på stället (okej, det senare smyger de med och det är knappast lagligt).

Micke vilade lite (han har mått illa inatt) när jag åt frukost, te och en pannkaka (som igår). Sedan gick jag och checkade in på ett av hotellen vi tittat på igår. Det har pool och mycket finare rum/bungalow (och tystare hoppas jag).Så nu bor vi på Lanta Paradise Resort.Vi checkade ut från Lanta Paragon Resort, men imorgon går vi tillbaka för att åka på båtturen som inte blev av idag. Det var inget problem att bara byta dag.

Idag vilar vi. Jag ligger vid poolen och har det ganska bra. Micke har också legat där en liten stund, mest har han vilat sig på rummet. Han har blivit lite bättre så imorgon kanske han är frisk från vad det nu var. Jag tror han är uttorkad.

Idag är det mulet så det är inte lika varmt. Otroligt nog känns det bara skönt, när solen gassar orkar man inte många minuter ovanför vattnet. Skönt med pool också, vila huden lite från havssaltet.

Vi ska bo här två nätter och sedan åka till Krabi - Koh Jum - Koh Phi Phi (igen) - en dag i Phuket och sedan hem. Jag fick dem att ge oss samma pris som det andra stället. Ju närmare jul vi kommer desto dyrare blir rummen. Så det känns bra att vi redan fixat ett ställe för juldagarna på Phi Phi.Jag åt en sen lunch och läste lite och följde sedan Micke att äta middag. Passade på att prova “Chocolate pancake” men jag tyckte inte alls att det var gott. Amerikansk pannkaka som smakar som sockerkaka med en dålig chokladsås.Micke lyckades få ner lite spagetti bolognese.
Nu ska jag gå och ta hand om sjuklingen.
Kram

1 kommentar:

Anonym sa...

I Krabi bor dr Rolf Johansson men han är ju hemma i Umeå över jul.
Hoppas sjuklingen tillfrisknar, det är inte kul ha dåligt i magen på semester. Jag hade det på Rhodos.
/Mamma