torsdag 12 maj 2011

Picadilly & pubar

Vi gick förbi dessa fina tårtor när vi promenerade mot PC. Se så läckert det är den där med chokladstänger runt om. Det ska jag försöka mig på när jag lärt mig göra chokladstänger. Eller så köper jag dom och det skulle sannerligen göra chokladmoussetårtan mycket snyggare!Eros statyn men ombyggnationer i bakgrunden (inte mitt bästa foto på den). Ett bra ställe att stämma träff med de som är i London men inte varit där förr. Man måste bara komma ihåg att säga "vid pilen, på trapporna" eller något sånt för det är alltid, alltid, alltid massor av annat folk där.Puss på Picadilly circusPå Picadilly finns "Ripleys can you belive it" eller något sånt. En staty av världens längsta man står där - här brevid min alldeles lagom långa man.Så ledde jag in Micke på "Bear street" där jag skulle kolla om Zoo bar fortfarande låg och det gjorde den. Alltså tog vi oss ett glas där. Jag var med mina au-pair vänner på Zoobar varje helg det halvår jag bodde i London och mycket är sig fortfarande likt. Men inte trodde jag då att jag skulle sitta där fjorton år senare med en fantastisk äkta man och det kändes väldigt trevligt att jag gjorde det.Baren har är fortfarande lite guldigt bubblig men själva bardisken har fått en annan stil, väggarna (och baren) har fortfarande spegelglasmosaik. Så det är sig relativt likt ändå.Jag drack en god drink och kommer inte ihåg vad den hette. Det var Malibu i den i alla fall.Vägg i vägg med Zoo bar ligger en annan pub, där jag drack min första guiness. Då tror jag den hette "The Bear & staff" men om det fortfarande heter så vet jag inte. Så eftersom att jag tänkt ut en pubrunda gick vi vidare och tog nästa där.
Sen skulle vi promenera till Covent garden via den fiffiga genvägen. Men den hade jag tydligen glömt bort för vi kom inte alls dit jag trodde utan till tunnelbanestationen. Så då åkte vi hem till "bajsvattnet" (som Micke kallade Bayswater).Det finns pubar i Bayswater också. Pubar med roligt toaklotter - i alla fall tyckte jag att det var roligt då.
(Person 1 har skrivit: My husband is a morron och person 2 har lagt till maybe we're married to the same person). Förutom klotter på toaletten hade de kaffe och baileys och det är aldrig fel. Så här gillar jag de engelska pubarna. Klassiskt mörkt med soffor. Mysigt.Sen var det läggdags. Vi vaknade ju ändå klockan 6, engelsk tid och hade gått omkring hela dagen...

Inga kommentarer: