tisdag 20 november 2012

Från Mook till Phuket

Vi packade ihop våra saker och åt lite frukost. Så väntade vi på den speedboat som skulle ta oss till koh lantas pir i en halvtimme. Den kom faktiskt punktligt 10:30. På den var ett litet barn överfull med vattkoppor. Det hade brutit ut tre dagar efter de kom till Thailand, inte roligt för det sällskapet. Den lille stackaren hade verkligen fulla fötterna och benen. Jag har aldrig sett så täta vattkoppor.

Lyckligtvis för oss så har ju Alva redan haft det men det var ju snällt att de varnade oss när vi skulle kliva ombord.
Folk skulle även hämtas på Koh Ngai men sen körde de snabbt till Koh Lanta. Alva somnade som vanligt och vi tänkte på hur lättsam hon är att resa med, vi har verkligen haft tur när det gäller vilket barn vi fick (fast så tycker nog alla). Bebisen var ju förstås sjuk och en bebis med två andra barn grät för att det varmt och levde om. Båten kom fram vid tolv till Koh Lanta.Vi tog väskorna och gick över till där färjan går och väntade. Sen åkte vi färja i 2 timmar och kom fram till Phuket strax före klockan fyra. Då åkte vi minibuss till Ruam thep inn där vi bodde förra gången också. Det ligger alldeles i början av Karon beach, runt udden så kallas det Kata beach.
Dyrt i Phuket precis som väntat. Denna gången kunde jag pruta lite. 10% vilket egentligen är lite men ger ändå 400 TBH lägre kostnad på två rum i två nätter. Så vi betalade 1800 TBH per rum och natt.

Hungriga som vi var så tog vi lilla barnvagnen som vi släpat med oss (det är här i Phuket den behövs) och gick iväg för att hitta en indisk restaurang. Vi fick tips om Khan baba och hittade den. Riktigt god mat! Vi (Jag alltså) beställde lite för mycket så det blev dyrt och vi fick lite ont i magen för att vi ätit för mycket. Så då promenerade vi lite och kollade och sen när vi skulle hitta hem fick vi ta en taxi. Det var knappt att han som körde visste vart vi skulle. Han stannade och frågade tre gånger med hotellets lilla visitkort.
Så la vi isäng lillan. Pojkarna kollade wi-fi Internet och meddelade att SAS gått i konkurs (och andra dåliga nyheter). Men konkursen stämde i alla fall inte även om det var nära…

Inga kommentarer: