lördag 10 november 2012

Phi Phi

Vi vaknade klockan nio och gick ner för att äta frukost.
French toast, frukttallrik och salamismörgås.
Alva får hjälp vid frukostbordet.
När vi ätit gick vi tillbaka till rummet och hämtade väskorna för att gå till H.C Andersen där vi fick två stora rum. Vi hade kunnat dela på vårat som hade tre dubbelsängar. Så tog vi på oss badkläderna och åkte en longtailbåt till longbeach och badade.
Longtail till Longbeach på Phi Phi.
Longbeach, Koh Phi Phi
Longbeach, Koh Phi Phi.
Longbeach, Koh Phi Phi.
Mycket mindre båtar, mindre folk och bättre strand på longbeach än stränderna där vi bodde. Varmt och underbart, man ville aldrig gå upp ur vattnet. Men till slut gjorde vi det i alla fall och åt lite lunch.


Sen badade vi lite till och sen var vädret lite regnmisstänkt så vi pratade med en longtail som just släppt av lite folk och åkte hem. Då började det mycket riktigt att regna.
Vi blev väldigt blöta innan vi kommit fram till hotellrummen.

Där duschade vi av oss och sov sedan i två timmar. Vaknade klockan 18 och fixade till oss för att gå ut och äta. Först gick vi runt lite grann och sedan åt vi på ett ställe som heter "Hello India" och maten var väldigt, väldigt god. Alla tyckte om den (förutom Alva då som vägrade smaka åt ris, lite bröd och mango shake).
Indiskt på "Hello India". Palak paneer (det gröna), Chicken tikka masala
och Chicken korma och så naanbröd förstås.
Mango shake
När vi ätit så var det en timme till thaiboxning skulle börja på på reggae bar. Så vi gick en sväng ner till piren. Tobbe köpte en t-shirt och Micke provade att klippa sig för 250 b (ca 57 svenska kr). Det blev bra. Alva var skeptisk till kvinnorna som jobbade där men när de tog fram rosa nagellack så blev hon glad. Hon är mycket mer reserverad denna gång och gömmer sig när hon blir tilltalad, som att hon tycker det är jobbigt med alla dessa glad människor som pratar konstigt och tycker att hon är gullig.

Micke klipper sig billigt.

När han var färdigklippt så gick vi till reggae bar så att pojkarna skulle få se thaiboxningen.
Men det tog tid innan det började. Alva tyckte dock att det var skoj och dansade till musiken. Så småningom fick vi se två thailändska småkillar boxas och två matcher med västerländska turister.
Thaiboxning på Reggae bar.
Barnvagnen var på att ha på Phi Phi, visserligen inga bilar men mycket folk, cyklar och kärror.

Sen gick vi vidare till Rolling stoned bar (som jag trodde hette Rolling stones bar). Vi såg när de sjöng lite och Micke fick en Rolling stoned bar t-shirt av Tobbe i fars dags present. Han blev väldigt glad.
Vi var där en liten stund, en halvtimme kanske och sedan var det verkligen läggdags för lilla fröken.


Hon var glad hela tiden men mot slutet var hon lite kramigare och somnade direkt vi kom hem (efter att hon fått sin välling).

Inga kommentarer: