torsdag 8 november 2012

Piteå-Phuket

Jag sov lite oroligt, Micke snarkade och Alva vaknade klockan fyra och ville ha välling. (Ovanligt, kanske hon också har lite resfeber.) Men sen sov jag till halv åtta. Betydligt mer sömn än förra gången vi skulle åka.
Upp och duscha, frukost, stoppa ner det sista i väskorna. Jag skulle köra syrrans bil till universitetet och sedan åka till Kallax men när jag skulle in med väskorna, barnvagnen och Alva i baksätet så gick inte bakdörrarna att öppna. Så vi försökte en stund hela familjen utan att lyckas och sedan lät jag lillan klättra in i baksätet, hon klättrar ju mycket ändå så det gick bra.

Jag kände verkligen magpirret och svettades nästan medan jag körde till LTU, trots att jag ju faktiskt hade gott om tid. Hämtade syrran och hennes kompis och då gick plötsligt bakdörren att öppna. Gaaaaah. Den hade nog frysit fast eller något. Jag körde till Kallax. Det gick att lätt att få ut Alva och väskan i alla fall.
Vi hade på oss var sin velourjacka så vi sa snabbt hejdå och skyndade oss in. Lite folk på flygplatsen så jag passade på att ta ut boardingkorten och väsktaggar men sedan frågade jag om vi kunde checka allt direkt till Phuket. Det gick bra så då gjorde vi det. (Micke och pojkarna hade hunnit komma fram efter att svärmor skjutsat dit dom.)
Alva började gråta med tårar och allt när vi skulle skicka iväg hennes lilla barnvagn.
- Jag vill ha den snyftade hon.

Lite dricka och väntan innan vi klev på planet.


Flyget ner till Stockholm fick bra, lillan brydde sig knappt om starten, pojkarna däremot såg flygrädda ut. 


Nere på Arlanda skulle vi bara vänta men Alva sa nästan direkt vi kom fram att hon var hungrig. Så vi gick till Sky city och frågade på pizzastället om vi fick sitta där fast vi vuxna åt sushi och barnen pizza. Det gick bra. Alva tyckte bättre om sushin än pizzan och fick sig en korv på Pressbyrån senare.

Vi gick runt lite och satt stilla lite och väntade på att checka in.
Kvinnan i disken bredvid hade med sig två små barn, den ena var road av sin iphone. Den andra spräckte hon ögonvrån på när hon svängde runt med en stor resväska. Stackarna.
Vi fick våra boardinkort och gick in på utrikes och kunde hämta en lånevagn. Alva klättrade snabbt in i den och allt jag behövde göra var att titta på lite pocketböcker i den lite lugnare Pocketshop så somnade hon. Så jag kollade på taxfree och sedan gick vi till den andra taxfreen och drack ett vinglas/ölglas/coca-cola. Lillan vaknade och så gick vi till gaten. 


Middag på planet, fisk och potatis eller kyckling och ris. Pojkarna blev helt lyriska när de fick höra att drickat var gratis. Så de drack väl en ungefär tio coca-cola var. Alva krånglade lite när det var dags att sova men klockan ett så somnade hon till slut. Innan dess hade hon bett mig att vi skulle åka hem så hon fick sova hemma men det gick ju inte. När hon slappnade av så somnade hon direkt. Jag somnade efter en stund. Väcktes efter en timme och somnade igen en timme senare.
Lillan sov fantastiskt bra och vaknade inte förrän de tände lamporna och började servera frukost. Då satte hon sig med Tobbe och Micke och så fick jag äta frukost själv i lugn och ro.

Inga kommentarer: