tisdag 13 november 2012

Koh Lanta National park


Vi stannade vid båset och betalade inträdet till nationalparken.
(Minns inte summan men det är billigt. Kan ha varit 100 b eller 20 b)

I nationalparken var det apor på parkeringen precis som sist. Vi gick till fiket de har där och drack coca-cola och såg fräcka apor stjäla mat från tallrikarna turisterna åt på. Den hoppade ner på bordet mellan paret och välte ut allt och snodde åt sig det dom kunde. De hade en kille med slangbella som satt där senare men han hade tagit en liten paus och det hade aporna koll på. :)
Här ska det vara en film med en av aporna som äter:Sen gick vi ner och badade.


Denna gång gick vi inte upp till tornet och tittade på utsikten som vi gjorde förra gången.
När vi badad klart och körde vi hem. Alva somnade mellan oss på mopeden. "Hemma" igen åt vi lunch/middag och så tog Micke en tupplur. Alva ville inte sova.
Tydligen så räckte det med en liten powernap på en halvtimme. Så jag tog henne med mig och gick till resebyrån. Men kvinnan jag brukar prata med var inte där och hennes man verkar inte veta lika mycket eller förstå engelska lika bra så jag kollade mina mail istället och sen väckte vi Micke.
Vi satt på altanen en stund och Micke och T tog en sväng med mopederna och sen när de kom tillbaka så gick jag till resebyrån och bokade rum tre nätter på Koh Kradan, resan till Kradan och resan från Mook till Phuket (med speedboat till Koh Lanta och sedan färja).

Vi hängde på våran altan en stund och sen blev det middag på Cook-kai (igen). Min Tom Ka ghai var helt perfekt. Alva lekte med personalen som inte hade så mycket att göra denna kväll. Sedan lekte hon med receptionistens dotter "hemma" också.När grönsaker flammar upp så skriker dottern och gömmer sig bakom händerna.
Men det är ju bra att hon har respekt för elden...
Vad kan detta vara? Det blir gott i alla fall. 
Cook-Kais goda grönsaker


Alva och Ani.

Inga kommentarer: