måndag 10 augusti 2009

Mot Koh Phangan

Pensionärerna (jag & Micke) vaknade lite senare än tidigare idag. Klockan strax före fem närmare bestämt. Så vi tog ett härligt morgondopp i poolen. Motionssim under palmer i soluppgång när ingen annan är där känns lite speciellt och härligt.

När vi kom tillbaka fixade vi till oss och packade ihop ryggsäckarna innan vi tog färjan till Koh Phangan. Det var en riktigt lyxig färja med AC och man kunde köpa mackor och dricka. Faktiskt kändes det väldigt organiserat jämnfört med de andra färjorna vi åkt i Thailand.Så här ser det ut där man köper biljetten.Färjan startade ca en halvtimme efter utsatt tid och framme på Koh Phangan kom en hotellsäljare fram, hon jobbade för ett hotell på stranden vi ville bo på så vi åkte dit och kollade.

Salad Beach Resort var jättefint men omöjligt att pruta. Så vi fick snällt betala vad de begärde men då ingår frukost så det är ändå billigt med tanke på standarden.Efter att vi checkade in åt vi frunch.De andra tog ett bad i havet men jag kände att jag inte orkade.Lunch gjorde inte saken bättre så när vi skulle gå till poolen kändes det som om jag skulle svimma. Kanske var det blodtrycksfall (det kändes som det) eller också värmen. Det blev i alla fall hotellrummet med AC och en resorb följt av en liten tupplur.

Sen blev det poolen resten av dagen, men vi är lite brända i skinnet efter gårdagen så vi satt i skuggan. Lyckligtvis är det inte strålande sol idag. Ryggsäck på brända axlar är ingen höjdare kan vi meddela.I slutet av dagen blev det en solnedgångsdrink i närmaste strandbar. Här på stranden är det lite reggae flum ställen - och det är dom som gör de bästa pannkakorna har jag kommit fram till alldeles själv.På kvällen gick vi längst stranden och längst bort åt vi middag. Räkor med vitlök och peppar och stekta räkor med glasnudlar, väldigt gott.

Vi orkade vara vakna ända till klockan elva men sen sov vi gott.

Inga kommentarer: