söndag 16 augusti 2009

Koh Phangan - Thon nai pan yai

I morse steg vi upp vid åtta och åt frukostbuffe. Jag har tröttnat på den, de har bara ananas och vattenmelon i fruktväg och jag vill ha lite mango och papaya. Klockan nio checkade vi ut och flyttade in på Starlight resort. Här känns det nybyggt och de har inte så många hotellgäster tror jag.Skönt att få en fin pool nästan för sig själv.

Det blev en sen lunch på Dreamland och sedan tog vi vägen genom byn, samma väg som vi kom med bilen på. Det fanns butik och lite sånt och vi hittade en spännande thaimatsrestaurang. Ägaren såg väldigt glad ut över att vi lagt märke till hans lilla skylt.Vi spenderade dagen vid poolkanten. En bra pool där jag kunde sitta så magen var i vattnet. Det var inte så mycket folk heller.
En tupplur senare så gick vi till thaistället och åt middag. Jag åt Panang kyckling och Micke tog Thon nai pan fried rice. Det var en del chili på hans tallrik och han nästan grät när han ätit den.Men sen så har han ju klagat på att han får så turistanpassad mat hela tiden - så nu fick han det han ville ha. Det var gott sa han också.En billig middag blev det, 260 bath dvs ca 52 kronor. Alltid billigt och bra på thaistället lite avskilt bakom hotellet...
Restaurangen ägdes av en 28-årig kille som hade tre barn. Två pojkar och en flicka. Den äldsta pojken på sju år gick skola i Surat Thani (fastlandet) och bodde med hans frus familj där. Själv var han från Thong nai pan och familjen bodde där och hade restaurangen, plantage och några bungalows. Han spenderade tid nere på stranden bland turisterna för att lära sig mer engelska. En trevlig ung och lite försiktig kille.

Vi skulle sedan kolla på Internet men det fungerade inte där vi bodde och de andra ställena hade hunnit stänga. Så det blev inget av med det.

Inga kommentarer: