måndag 24 augusti 2009

24:e Augusti, Monday

Det regnade fortfarande på morgonskvisten så vi sov i godan ro ända till halv tio. Nästan lite väl länge...
Micke gick iväg och hyrde en blå moped åt oss så vi kan åka runt till lite sevärdheter i närheten.

Mickes bekanta har tagit in på samma ställe som vi och de skulle också på moppetur. Så eftersom de hade en karta förföljde vi dem.Här får vi hjälp med kartläsningen så vi vet om vi är på rätt väg.
Första stoppet blev en liten restaurang vid vägen eftersom vi inte ätit frukost. De hade ingen frukostmat så jag åt räkor med sweet chili och ris, drack den billigaste frukshaken hittills (20 bath) och Micke nöjde sig med en cola. Allt för mindre än 100 bath! De lagade maten i ett litet kök som man såg, en liten gumma vid wookgrytan ovanpå en gasoltub. :)Vi körde vidare mot "Fisherman's village". Mysigt men naturligtvis en turistfälla. Dyra barer och en massa butiker. Micke köpte en supersnygg röd billabong t-shirt (som visade sig vara för liten så det blir äldsta sonen som blir lycklig ägare till den) och jag köpte en elefant. Eller en trämask i form av ett elefanthuvud till våran masksamling.

På ett ställe hade de fotpeeling som små fiskar fixade på en halvtimme. Tina provade och fick mjuka och fina fötter, en del tyckte att det kittlades - hon tyckte att det kändes som små elektriska stötar. Synd att jag redan fått mina fötter skrubbade annars hade jag också provat.Vi körde till big buddha templet och traskade upp till den stora skulpturen. Den var riktigt stor men inte lika fin som guldbuddhan i Bangkok eller Grand palace.
Kul att se i alla fall, det var en trevlig stämning där och vi blev välsignade av en munk.Efter en sen lunch körde vi till Koh Samuis krokodilfarm men då ville vi hem så vi struntade i att gå in idag. Istället körde vi hem (vi fick kartan) till bungalown och tog ett dopp i poolen. Lite mulet på eftermiddagen så vi hoppas på strålande sol imorgon.

Middagen åt vi på Harry's, men varken jag eller Micke var stora i maten trots att det var gott. En glass sundae hade jag dock plats för.Pojkarna skulle ha en drink och den närmaste restaurangen hade stängt men de föreslog att vi skulle gå till baren upp med gatan.
Det slutade med att vi hamnade på en bar med konstigt klädda thailändska kvinnor. Fina flickor i thailand klär sig inte så! Så då kan vi lägga till det på listan över saker man gjort i sitt liv. "Besökt suspekt bar i Thailand"
Tänka sig att man skulle hamna på en sån också, trodde inte det fanns här på lugna Maenam. Men grabbarna fick sig sin gin och tonic och sedan gick vi hemåt.

Inga kommentarer: