torsdag 13 augusti 2009

Leela beach & Koh Tao

Vid frukosten pratade jag med B & T som fått i uppgift at välja nästa strand. De hade valt Leela beach, fem minuter från Had Rin (fullmåneparty stranden). Så vi bokade en taxi dit. Men först hann vi med att packa ihop det sista och ligga en stund i poolen.

När taxin hämtade oss frågade jag om det var okej att jag satt i framsätet istället för på flaket och det fick jag. Det var skönt då han hade någorlunda AC i hytten - däremot såg jag att hastighetsmätaren var ur funktion. Man är rädd när man åker taxi här på Koh Phangan. Smala krokiga vägar med branta backar. Vi tänkte att det skulle vara sista bilresan på denna ö.
Men det var nog tur att jag satt där framme för han som körde oss visste inte riktigt vart Leela beach var. Efter att ha frågat och tittat på skyltar hittade vi dit.Jag tyckte att det bådade gott att chaffissen inte visste exakt vart det var och att det låg fem minuter från morgondagens halvmåneparty bådade väldigt illa. Jag hade googlat hotell varav Sarikantang resort var det billigaste. Men det billigaste de hade kvar var fläktrum och 2000 batt AC hotellrum. Så vi kollade men det fanns bara de tre hotell vi sett på internet och de andra var lika fullbokade och dyrare.

Så vi skyndade oss att köpa biljettt till sista färjan till dykarön Koh Tao. Taxin kom direkt och körde oss till piren.
Även denna färja var lyxig med reklamtv, fina säten, toalett (tack och lov) och en snacksbar där man kunde handla chips och vatten bland annat. Förr satt vi ovanpå däck på små båtar men här är det tydligen fina säten och AC som gäller. Dock luktade det lite svagt av diesel vilket Thomas inte klarade av. Så han valde att sitta ute uppe på däck i motormullret medan vi andra halvslumrade och sov. Färjan som skulle gå 14:00 fick ca 14:30 (i vanlig ordning) och klockan fyra var vi framme på Koh Tao.

Rent krasst är Koh Tao verkligen inte den lugna oas vi letar efter. Här är mängder av unga turister och stället känns som en turistfälla. Exploaterat, för dyrt och lortigt med växtvärk. Död råtta på stranden, platta mosade grodor på gångvägen där det kör på tok för många mopeder!Vi traskade iväg för att hitta Tommy's resort som skulle vara billigt och bra enligt Internet. Men billigaste kostade 2000 bath. Så det blev grannen "View cliff resort" som var 200 bath billigare istället. Ett rätt sunkigt hotellrum och speciellt sunkigt till det höga priset.
Vi var svettiga och less efter dagens letande så vi checkade in. De verkar ha problem med inbrott och att överförfriskade turister blir rånade på de inte så inbrottsäkra rummen.Now on the island have many case of loss valuable when guest sleep in their room.
So to prevent this problem please:
- lock well all windows, doors
- take care all valuable with you
- after back from party becarfull strange people follow you


Vi tänkte ta ett dopp i havet och sen lite mat för att få oss på bättre humör för boendeletande inför morgondagen. Men eftersom det var lite lortigt och mest ett party och suparställe vill vi härifrån.
Vi hade tänkt åka över till Koh Nang Yan men inte om vi riskerar att bli kvar på det här stället. En natt till i Koh Tao kan det inte vara värt.

Jag har värmeutslag på ena axeln (blodtrycket känns bra), Micke flagnar mycket på axlarna, Bettan lite grann och Thomas en hel del i ansiktet. Än lagnar jag inte men mina axlar kändes lite onda tidigare så det kommer nog för mig också.

Middag åt vi på en strandbar där vi kunde se solnedgången.Många småmysiga barer fanns det vid stranden men eftersom hela stället känns småskitigt här så vill vi inte sitta där.Utan vi kollade mailen och gick sedan och la oss efter att ha kollat alla fönster och knytigt ihop dörren lite extra.

Med magen i vädret på koh tao som vi nog åker ifrån imorgon...

1 kommentar:

Anonym sa...

Åk över till den östra sidan av Koh tao. http://www.aowleuk2.com/ Där är det lugnt och med bra strand. Alf