tisdag 18 augusti 2009

Koh Phangan (Had Mae Had)

Vi steg upp och tog det lugnt eftersom vi inte skulle åka någonstans idag. Det var lite mulet på morgonen men ändå väldigt varmt. Först blev det frukost och sedan gick vi till stranden.Det blev att sitta på stranden hela dagen, eller rättare sagt så satt jag i havet. Det blev soligare senare på dagen och även när det var mulet var det lite för varmt för att vara ute ur vattnet.
Micke gick ut lite och snorklade, det var ännu mer fisk och större fisk här än på Koh Tao. Så han tycker att snorkligen här är gudomlig, hans bästa snorkling någonsin.

Ungdomarna kom ner efter lunchtid och på eftermiddagen hyrde vi två kajaker och paddlade ut. Bettan & Thomas kajak saknade en plugg så en bit ut började den fyllas med vatten. Thomas fick panik och började vifta med paddeln i luften åt alla håll och skrika. Bettan paddlade iland dem och drog upp kajaken på stranden. Micke hjälpte henne sedan att tömma kajaken.Det var grunt så man bottnade (knädjupt), men botten var inte så trevlig med koraller och sånt så Bettan fick lite rispor på benen. Hur som helst skulle Thomas inte paddla mer utan stampade iväg till bungalown istället.Vi drog över kajakerna till andra sidan (efter att Micke bytt ut Bettans kajak) och paddlade lite till. Micke hoppade av och snorklade där alla dagsturerna verkar stanna. Där var det större fiskar sa han.
Sen paddlade vi in och fast vi fått byta ut en kajak fick vi betala fullt pris för en timme. Det var lite dåligt. Lustigt nog kostar det mer att hyra en kajak en timme än en moppe en hel dag. :)

Vi fixade till oss och gick ner för att äta middag som var helt okej och sedan blev det altansurr i hängmattan igen. Det är så härligt att ha semester och bara sitta och surra med sin man i solnedgången.

Inga kommentarer: