fredag 6 januari 2012

Koh Lanta, 6 jan 2012

Vi vaknade vid sjutiden. (Läs Alva vaknade och då stiger alla upp.)
Frukost ingick så vi gick och åt allihopa. Det var flera som försökte passa upp på oss på frukosten men vi tycker att sånt känns mest jobbigt. Fin utsikt men nedanför var stranden dålig.
(Senare bodde vi längre bort på samma strand och går man förbi udden i bakgrunden finns en ganska okej strand att bada på men man förstår att de har gratis taxi till andra stränder.)
Utsikten vid frukostbordet.
Vi packade ihop våra saker och gick ner till receptionen strax före tio. Det visade sig att de hade en skylt med "free transfer to Khlon nin beach" så då fick de skjutsa oss, våra väskor och ett gäng fransyskor.
Vi hoppade av på Paradise och fick ett deluxerum  för att rummet vi egentligen bokat var fulla. Perfekt för oss!
Vi stannar fler nätter bestämde vi oss för och det gick bra men dagen efter skulle vi få byta rum till standardrummet.
Vi installerade oss och badade i havet tills det var dags för Alvas tupplur. Hon krävde dock ett dopp i poolen innan hon gick och la sig under lite protest.
Jag satte mig på bron med en bok och läste och så kom Micke upp från stranden. Så då gick jag och köpte mig en drink "Bao Wao" (först på listan) och den var jättegod. Vi tittade på Alva genom fönstrena men ändå måste hon ha vaknat tvärt och tagit kaninen och filten och krypit ihop på golvet mellan sängarna med ett litet förskräckt ansiktsuttryck. Hon hade inte gjort ett ljud ifrån sig men där satt hon helt plötsligt med kaninen som enda tröst.
Det är inte likt våran Alva och kändes inte bra. (Tur att det inte höll i sig, snart var hon sitt vanliga skutta ur sängen och ropa hej jag.)
Vårat lilla blekansikte.

Massaman naan curry (Lanta paradise beach resort)

Vi gick ner och åt lite spagetti carbonara (till Alva) och Massaman naan curry (till mig). En god liten rätt som passade bra till liten lunch. Alva gillade sin carbonara.
På eftermiddagen badade vi i poolen. Mot slutet kom tre thailändska barn och badade också. Alva var lite rädd för en av pojkarna som ville krama henne.

När vi närmade oss solnedgången gick vi ner och satte oss i ett strandbås. Alva fick en banana shake och det gillade hon. Vi satt kvar till halv nio och åt grillade räkor och grillad fisk. Alva lekte i sanden med barnen. Hon blev sandig som ett sandtroll men hade jättekul.
En toppendag!Inga kommentarer: