måndag 16 januari 2012

Koh Lipe

Vi gick på shoppinggatan över till Sunrise beach och la ut sarongerna i skuggan under ett träd. Sen badade vi och Alva roade sig bra själv med sanden.



Vi började promenera hemåt men det tar tid när Alva ser katter, hundar och lite allt möjligt. Hon fick en glass och då gick det bättre.
När Alva somnat i fläktrummet gick jag en sväng till Internet caféet och kollade läget. Det hade inte hänt mycket. Så då gick jag och fick pedikyr och rödrosa tånaglar.

När Alva vaknat gick vi och badade på stranden. Sen gick vi en liten bit på shoppinggatan och köpte grillad kyckling och majs och en påse sticky rice. Alva gillade den grillade kycklingen och åt som en tok av majsen. 


Vi kommunicerade tydligen dåligt för när jag gick och köpte två öl beställde Micke två öl vid bordet och helt plötsligt hade vi fyra stycken.
Alva underhåller italienare.

Så dök det upp svenska barn i strandstolarna bredvid och Alva lekte med dem. De hade jättekul. Efter någon timme sprang flickan iväg längst stranden och Alva efter så fort de små benen bar. Så jag kutade efter och hämtade tillbaka henne. Flickans mamma sa åt henne att inte springa så långt så stannar Alva också kvar.
Det hade ju kunnat fungera. Kanske.
Nästa gång stannade flickan rätt fort på lagom avstånd. Men Alva hon pinnade på i rask fart. Det hade hunnit bli mörkt också men ljuslyktorna gjorde att jag såg henne bra när jag lite diskret förföljde henne för att se vad hon skulle göra. Hon bara sprang och så började hon ropa:
- Mam mam Mam Alva här!
Å sprang ännu fortare.
Tvååringar = inte att lite på. Hon sprang åt helt fel håll så jag sprang ikapp och tog upp henne innan hon hann bli alltför rädd.

Vi gick hem och fräschade till oss och sedan gick vi och åt indiskt. Gott!



Men vi beställde lite för mycket mat. Chicken tikka masala, chicken korma och Rogan Josh. Vi var mätta! Alva blev underhållen av han som stod vid dörren och talade om ifall det fanns lediga bord eller ej. Han gick med henne dit hon pekade och bar henne och visade köket. Hon får se mycket mer än vi föräldrar får se...
En lustig incident var att de inte serverade öl men sa att vi kunde köpa på gatan. Så Micke gick och köpte öl på frisersalongen brevid, de hade öl men inte restaurangen. :)

Så köpte vi två saronger och gick hem till vårt sunkiga rum.

Inga kommentarer: