lördag 7 januari 2012

Koh Lanta 7 januari 2012

Vi steg upp 07:30. Micke hade vaknat kring 3 (istället för 2 som dagen innan) men han somnade förstås om så småningom.
Frukosten på Paradise var jättebra, supergott fried rice. God french toast, te och frukt. Vi åt massor. Alva gillade ananas men inte papaya eller vattenmelon (konstigt nog).

På förmiddagen skulle vi bada i havet och Alva storgrät, hon ville bada med barnen i poolen (och där var inga barn). Men efter lite avledning slutade hon gråta och en stund senare kunde vi bada i havet. Hon tyckte till och med att det var roligt.
Så vi badade i havet och lekte i vågorna och satt på stranden tills klockan närmade sig halv tolv. Då fick Alva ta ett kort dopp i poolen och sedan sov hon till två.

Då satt jag utanför och läste bok samt drack en drink.

När Alva vaknade gick vi och åt pasta carbonara och den andra indiska rätten på  menyn (green curry naan raita), ett lagom mellanmål för de vuxna och stor lunch för lillan.
Eftermiddagen spenderade vi i eller vid poolen. Barnen kom och badade med Alva igen. Där ett tag fick Micke vara lekfarbror och hissa alla i luften.
En del av barnen gillar att stänka vatten.
Alva lyfter också på benet.
Alva håller också för munnen. Härmapa är bara förnamnet. :)

På kvällen åt vi middag på stranden. Fisk i plommonsås och grillspett. Det var lite mindre harmoniskt ikväll eftersom Alva sprang omkring med de andra barnen och vi vill ha ett öga på henne hela tiden. Så en åt och den andra gick och hämtade Alva. Hon hade sett ställets katt och sprang efter och ylande med sin ljusa röst:

- Kom katten!

Å katten sprang förstås iväg alldeles livrädd. 


Söta Ani, ett år äldre än Alva.


Klockan nio sov både Micke och Alva och jag läste bok och somnade halv tolv. Micke vaknade två och läste i sin bok innan han kunde somna om.
Pannlamporna är jättebra att ha med sig. 

Inga kommentarer: