onsdag 18 januari 2012

Koh Lipe

Tatueringen efter gårdagen.
Alva tyckte att jag skulle fotografera hennes arm också.
Vi steg upp och gick till Sunrise beach och var där hela förmiddagen. Tyskarna med lilla Carla som vi träffat på Koh Kradan var också där. De leker bra ihop, småflickorna.
Men till slut kunde vi inte dra ut på Alvas tupplur mer och gick hem med henne. Det har verkligen varit varmt dessa två dagar. Så man vill helst ligga i vattnet hela tiden. Sanden är väldigt vit här också så när solen skiner blir man nästan snöblind. 

Alva sov och Micke också så jag gick och kollade om något hänt på Internet och läste lite bok. Sen väckte jag Micke så han inte skulle komma sent, de började tatuera vid fyra idag istället.
När Alva vaknat gick vi och köpte lite salva mot myggbett på apoteket och sedan gick vi och badade. Hem och fräscha till oss och sen beställde vi mat på en restaurang och Micke kom och åt med oss. 


När vi gick omkring senare hittade Alva några thailändska barn att leka med. De sprang och jagade varandra och de små barnen ropade ”katoy” när Alva jagade dem (vilket betyder ”ladyboy”, vet inte om de tyckte hon såg ut som en förklädd flicka när hon hade byxor. Unisex är något barnen inte har här...). 

De lekte på gården bakom butikerna och restaurangerna. Helt plötsligt var det massor av barn. När jag tog fram kameran ville alla bli fotograferade. De fick leka ett tag och sedan lyfte jag upp Alva och började gå men då skulle alla barnen pussa henne hejdå på armen. Så jag bar hem henne och hon somnade utan problem. 




Det hade varit kul att ha en bild på Alva tillsammans med barnen men det var omöjligt när de thailändska barnen var så sugna på att bli fotograferade. Alva är bakom dem där någonstans.
Vi kikade in på tatueringsstudion på hemvägen för att se hur det gick.
Det gör ont sa Micke.
Alva hittade en till flicka att leka med vid hotellet.
Hon var där med sin farmor/mormor och klättrade runt i den tomma dammen.
Alva gillar att åka med bilen. Killen som kör skjutsar oss gärna också.
Det är bra, då slipper Alva gå ända till rummet. :)
Micke kom hem färdigtatuerad några timmar senare. Det hade inte gått bra att tatuera över örnen med ljus färg så det blev helsvart istället. Han var alldeles slut, att fylla i linjerna hade gjort ont.

Inga kommentarer: